Områden för ditt boende Koh Lanta

Att välja destination för sin semester är viktigt, men nästan lika viktigt är det att välja rätt område för sitt tillfälliga boende. Hela Koh Lanta är känd för sitt lugn, men de olika stränderna skiljer sig åt lite grann.

På norra delen av ön finns Klong Dao Beach och Long Beach. Boende Koh Lanta på Klong Dao är vanligt hos barnfamiljer eftersom stranden där är långgrund. Stranden ligger nära öns huvudort Saladan, dit kan man åka med tuk tuk. I Saladan finns shopping och mat för den som vill bryta stillheten vid havet en liten stund. 

Den som söker boende Koh Lanta på Long Beach kan vänta sig en lång och mysig strand. I närheten finns också möjligheter till träning, bland annat yoga. Restauranger, pubar och massagesalonger är tillgängligt i samhället Phra Ae. 

Vid Klong Kong Beach finns restauranger vid strandkanten och en fin promenadsträcka. Den som vill bada gör det med fördel medan det är högvatten eftersom botten är något stenig och vattnet sjunker undan radikalt vid lågvatten. Boende Koh Lanta på den här stranden är verkligen något för den som vill vara ifred. 

Längre ner på ön finns massor av småstränder att utforska för den som vill ha ännu mer avskildhet. Mer information om stränderna hittar du hos Apollo eller på Svenska Dagbladets Koh Lanta-guide.