Hälsokost skyddar mot sjukdomar

Att uppsöka en hälsokostbutik för att skaffa något som är bra för kropp och själ blir allt vanligare. Inom hälsokost finns massor av olika områden och butikerna erbjuder produkter inom sjukdomsbekämpning, välmående, sport och vardagsliv. Det går att skaffa omega-3-tabletter, vitamintillskott, oljor för hår – och hud och ekologiska matvaror. Hälsokost är bra för både människa och miljö.

Under vintern när folk vistas mycket inomhus uppstår en spridning av influensor, förkylningar och magsjukor. Butiker inom hälsokost har produkterna som kan hjälpa till att förhindra att du blir smittad. Ett exempel är Mivitotal Plus, som är ett vitamintillskott som bidrar till att du känner dig piggare och håller dig friskare. Annan hälsokost som skyddar mot förkylningar och är bra i vintertid är gojibär som är gott både som snacks och i smoothies, pantotensyra eller vitamin B5 som hjälper hår och hud att behålla sin friskhet och D-vitamin som hjälper benstommen och immunförsvaret att hålla sig starkt.

Glöm inte heller de mer vardagliga sakerna som går att köpa i en butik för hälsokost – te som både piggar upp och slappnar av, fuktighetskräm till ansiktet och en exklusiv handkräm som hjälper händerna att hålla sig fuktiga och lena.